HDT promítání a dva rozhovory

Posted on

Mám teď trochu volněji a tak jsem se (rád) upsal k několikerému povídání o Hayduke Trailu s promítáním fotek. Nejprve jsme si to vyzkoušeli spolu s Footprintem na Festivalu Nalehka a libovali jsme si, že se nám spolu nejen dobře šlape, ale i vypráví. Proto se snažíme, když nám závazky dovolí, promítat společně. Před námi jsou momentálně čtyři akce:

2. 11. 2022 – Mníšek pod Brdy – 19:00 Esmarin Centrum, Lhotecká 1535. Pořádá spolek Rorejs. Odkaz na FB událost zde. Zde budu promítat sám, bez Footprinta.

4. 11. 2022 – Brno – 19:00 Café Práh, Ve Vaňkovce 1. Odkaz na FB událost zde. Společně s Footprintem.

13. 11. 2022 – Praha, Festival Obzory – 12:00 Sál Batoota (Sál 300). Filozofická Fakulta Univerzity Karlovy, Náměstí Jana Palacha 2. FB stránky festivalu zde. Vzhledem k nabitému programu festivalu půjde o zkrácenou verzi, musíme se včetně diskuze vejít do hodiny. Společně s Footprintem.

27. 1. 2023 – Praha, Diáky – 20:30 Bio Oko, Františka Křížka 460/15 Společně s Footprintem.

Pokud by v historicky krátké době přibylo ještě nějaké další promítání, přidám informaci sem.

No a v srpnu jsem byl už po třetí hostem Pavla Sladkého na rádiu Wave ve vysílání pořadu Casablanka, tentokrát se vzpomínkami na Hayduke Trail. Poslechnout si ho je možné třeba zde:

https://wave.rozhlas.cz/poustni-hayduke-trail-byla-nejintenzivnejsi-cesta-kterou-jsem-absolvoval-rika-8804335

Jo a když už budete poslouchat Casablanku, zkuste si poslechnout také rozhovor s Heather „Anish“ Anderson. Tahle holka je chodící mašina, držitelka několika rekordů ta dlouhých trailech. Napsala o chození tři knížky a krátce jsem se s ní potkal 18. den CDT v roce 2018, zrovna když šlapala všechny tři Triple Crown traily v jednom kalendářním roce. Měla pár přednášek i u nás a na Slovensku, žel jsem se to dozvěděl až ex post. O to víc děkuji Pavlovi, že se mu podařilo ji dostat do Českého Rozhlasu:

https://wave.rozhlas.cz/nejdulezitejsi-je-byt-kazdy-den-venku-cestovatelka-heather-anderson-ma-v-nohach-8839302

Přidat komentář