CDT 57. den

Posted on

Po probuzení koukám ven na slejvák, hory úplně zmizely v oblacích. U snídaně Larry Boy, Anchor a Grasshopper hlásí, že zůstanou ještě den, zítra mají srážky padnout nejméně na polovinu.

V devět doráží Sarah, přiváží mi mapy na zbytek cesty – měli jsme je deponované u jejího kámoše v Boulderu. Poslal bych si alespoň půlku bounce boxem dopředu, ale v neděli je pošta zavřená, takže je 85 mil ponesu všechny a odešlu je před sebou z dalšího města.

Doráží Sedupcheck a Alive (22, Německo), všichni přítomní Němci chtějí shlédnout zápas Německa s Mexikem na šampionátě v Rusku, takže tu spolu s Kanaďankou sedíme v americkém hotelu s sledujeme hru se španělským komentářem.

V jedenáct opouštím hotel, jdu se s Flower Manem najíst do Subway, z okna pozoruju černomraky, déšť by měl kulminovat v několika příštích hodinách. Momentálně to vypadá jakoby nahoře někdo naplno otevřel všechny vodovodní kohoutky. Flower Man zabalený v ponču vyráží na svou superzkratku, směr Kanada, cestou podél dálnic. Je to holt milovník Camina a nakonec i tady platí: hike your own hike. Já se naopak vracím na hotel, kde se na pokoji 320 tentokrát sleduje zápas Švýcarska s Brazílií. Chvílemi tu posedává – polehává až 10 hikerů, mezi haldou výstroje a zasob. Vypadá to tady spíš jak v nějakém shelteru na AT, než v hotelovém pokoji. Přestože předpověď ukazuje, že déšť má houstnout, za oknem spíš ustává.

Mě už to poflakování nebaví. Zkouším, jestli by někdo nechtěl vyrazit, ale nikdo se k tomu nemá. Jsou tři odpoledne a já nakonec vyrážím sám. Obávám se, že budeme dnes s Flower Manem jediní. Stoupám nad město na severní hřeben. Občas lehce poprchává, občas dokonce zasvitne slunce. Jde se mi hezky, mám radost, že odpočinuté nohy hezky šlapou. Nicméně po hodině a půl mne ze zadumání vyruší intenzivní kanonáda hromů znějící z protilehlého jižního hřebene a valící se černonebe. Okamžiťe se v půli svahu zastavuji (o 500 metrů níže pod vrcholem) a rychle stavím stan. Ještě si stihnu uvařit večeři, ale dojídám ji už pěkně schovaný pod plachtou, za intenzivního bubnovaní deště.

Tak se ta předpověď zas tolik nespletla. Doufám, že bude správná i zítra, to už jsou slibovány jen přeháňky. A tak dělám to, co se za deště ve stanu dělá nejlépe – rychle usínám.

5 km (celkem 1.821 km)

Přidat komentář