CDT 59. den

Posted on

V noci jsem viděl na jasném nebi blesky, ale bylo to hodně daleko, zvuk hromu ke mě nedoletěl. Vstávám později, dnes mám před sebou jen krátký úsek, zhruba 15 mil. Kdybych šel dál, nedostal bych se na noc dostatečně nízko na přespání. A taky na mne dopadla po včerejší extrémní horské dráze únava, takže to skvěle vychází. Vyrážím v sedm, míjím balícího se Sedupcheka a Alive. Snídám už po necelé míli. Kluci mne míjí, jsou rozhodnutí přejít i ten hřeben, před kterým já chci zastavit. U snídaně pozoruji, jak se kolem mne prohánějí mraky.

Začínám stoupat na Stanley Mountain Summit, který je o 370 metrů výš. Celé dopoledne se nade mnou honí mraky. Za sedlem pokračuji po hřebeni a k mému překvapení potkávám hodně jednodenních výletníků. Po dvou mílích začnu sestupovat, až se dostanu do sedla Berthoud Pass, kterým prochází Highway 40. V původním plánu jsem tu chtěl dostopovat do Winter Parku, ale jídla mám stále dost, tak k tomu není důvod. Přejdu dálnici a začnu stoupat, tentokrát na Mount Flora Summit (4.000 m.n.m.)

Jako celý den, jdu pomalu. Jednak nemusím spěchat, ale taky se ve mne po několika týdnech Coloradského šplhání už docela naakumulovala únava. Nicméně pořád ješte vnímám tu velikou krásu kolem. Dnes je zpestřená hrou kolem plujících mraků.

Za vrcholkem nejprve jen lehce klesám a nebe se začíná rozjasňovat.

Pak mne zpomalí táhle morenové pole, kterým jdu dlouho a těžko v něm hledám cestu.

Zakončené je větším sněhovým polem, které raději obcházím a hledám si svou vlastní cestu. Po třetí konečně na míli 1.315 dorážím k vodě, obědvám, suším, přepírám si prádlo. Pak pokračuji v sestupu, který je stále prudší až se změní v ostré, naštěstí dobře udržované serpetiny.

Konečně se kolem páté dostávám k říčce Fall River (3.091 m.n.m), za kterou nacházím tábořiště (míle 1.318,3), kde rozbiju svůj tábor.

Večer je líný, dělám si tak velkou večeři, že ji do sebe málem nedokážu nasoukat – vždyť jsem teprve před chvílí obědval. Pod peřinou jsem v sedm, ráno mne čeká poslední velkej výstup na několik dní (965 metrů).

25 km (celkem1.883 km)

3 Replies to “CDT 59. den”

  1. … straaaasne dlouho se nehralo na ukuleleeee….🤗😇ahooooooj Jakobeeee zdravim z upoceny 136. Trail- Čako- Žižkov – 🤪👍

Přidat komentář