CDT 27. den

Posted on

Po probuzení využíváme faktu, že jsme na signálu a zjišťujeme sněhovou situaci. Dlužno podotknout, že letošní sněhová nadílka je pro nás příznivá. Mnohde napadlo 50% sněhu než jiné roky. O to víc nás překvapuje, že spousta lidí kvůli sněhu přerušila trail a čekají, až se hřebeny a průsmyky zprůchodní. Volám Top Notchovi, který je 4 dny před námi. K mému překvapení ho zastihuji v Santa Fé, kde se i se svům parťákem poflakuje. Dali si právě kvůli sněhu na týden přestávku. My se shodujeme, že půjdeme dál, do posledního města v Novém Mexiku – Chama, které je od nás vzdálené necelých 100 mil. I proto se rozhodujeme, že dnes dáme jen 20 mil. Navíc Sáru rozbolela se zvýšenou zátěží kyčel, takže máme o důvod víc pro tempo relaxační procházky.

Jdeme horskou krajinou. Široké louky kvetou, hory na severu jsou čím dál zřetelnější, už rozeznáváme i sníh na jejich vrcholcích. Občas zapadneme do nízkého lesa.

Trail si s námi hraje. Velmi často vede jinudy, než je v mapě, nebo v Guthooku. Zdá se, že ho někdo neustále mění. Taky se nám stává, že vede novou cestou, je jasně značen a najednou značení i pěšina končí. Musíme si pak cestu vymýšlet sami. Benefitem je, že se takhle podíváme na místa, jam bychom se jinak nedostali. Tak třeba k potoku, který není v mapě a u nějž si v dopoledním slunci pěkně polenošíme.

Regulérní obědovou pauzu děláme u potoku na míli 725,9. Předtím si ještě dáme půl míle dlouhou opičí dráhu přes popadané stromy.

Pauzu děláme vzhledem k našemu lehkému programu pro tento den devadesátiminutovou. Moc si užívám to, že teď, s reálnými potoky si můžeme přes oběd přemáchnout prádlo.

U následujícího úseku je cedulka, že se má obejít lesík, který stihla kalamita a padají tam stromy. Že prý je alternativní cesta značená faborky. Nebyla. Fouká maximálně 1 Bf, tak to přes polopopadané stromy s velkým chvěním a našpicovatýma ušima zkusíme. A je to úplně v pohodě.

Pokračují široká luka, sem tam pruh sněhu, celkem dost podmáčená půda.

Přehoupneme se přes 3.200 m.n.m. a začneme zvolna klesat. Několikrát za den zahlédneme stádo pasoucích se jelenů. Kolem čtvrté zčerná obloha, na obzoru prší.

Kolem páté dojdeme k potoku na míli 733,9 a spěšně stavíme stany. Déšť ale nepřichází. Večeříme, užíváme si světla a probíráme alternativy co uděláme, bude-li moc sněhu.

Kolem sedmé lezeme do spacáků. Ještě kolem nás profčí Commander, ten kluk je neskutčnej rychlík. No před osmou už spíme spánkem spravedlivých.

33 km (celkem 1.001 km)

2 Replies to “CDT 27. den”

  1. Ahoj, blog jsem našel více méně náhodou při zkoumání UL vybavení. Moc hezky se to čte, oceňuji výborně uspořádané stránky a každodenní příspěvek. Tak hlavně dostatek sil a žádné zranění. Těším se na pokračování.

  2. dokonale zpracovaný blog jak fotografie tak textově, nemám ani páru jak to musí být náročné, velký obdiv

Přidat komentář