PCT 92. den

Posted on

Několikrát se za noc bez zjevné příčiny probudím. To se mi nestává. Ráno je všechno mokré jako po dešti, ale myslím, že to jen tak silně padala rosa. Budí se i komáři. Odcházím v 5:35, Sarah a Cheeseburger vstávají.

 

Po dvou dnech párkrát vylezu z lesa a mám výhled do kraje, což je nad míru osvěžující. Na jednom takovém místě v osm snídám. Ostrým tempem kolem proběhne Cheeseburger a když se mám k odchodu, dojde i Sarah. Pokračujeme spolu, neustále žvaníme, jsme oba z posledních dní nevypovídaní.
 

 

Krajina kolem se neustale mění, po dvou dnech zeleného tunelu je to paráda. I komáři si dali pohov. U potoka Honeymoon Creek (míle 1799.6) dobíráme vodu na dalších 7 mil. Když ale dojdeme k dalšímu místu kde má být voda (Jack Spring míle 1806.4), zjistíme, že ten potok je mimo trail na dost nepřístupném místě. Shodneme se na tom, že s tím co máme (1,5L) vydržíme dalších 11 mil.
 

 

Krátce poobědváme, Sarah pak vyrazí napřed. Procházím dalším spáleništěm a jsem svědkem toho, jak kousek ode mne padne strom. A to skoro nefouká vítr, jen lehký vánek (1Bf). To mne jen přesvědčí v tom, že spát na spáleném území je příliš riskantní.
 
Docházím Sarah, když si povídá s relaxujícím Cheeseburgerem. I když jsem to neměl v plánu, půjdu dnes s nimi do Crater Lake Resortu resp. na Mazama Campground, který je vzdálený 1.2 míle od trailu (míle 1819.2). O moc dál stejně jít nemohu, následuje chráněný úsek, kde se nesmí kempovat a navíc vidina sprchy a pračky je příliš lákavá. S vodou výjdu akorát a to ještě cestou cpu do láhve sníh, abych získal pár doušků navíc.
 

 

Dorazíme tam v půl šesté, Cheeseburger se Sarah si vyzvednou své resupply boxy.  Dáme si společně prát věci, postupně se sprchujeme. Sarah omylem v pánských sprchách, což zjistí až když vyleze ze sprchy ven mezi ostatní překvapené pánské uživatele. Poflakujeme se s ostatními hikery a vyprávíme si historky z trailu. Spousta se jich zbavuje jídla, které jim přišlo poštou a kterého už mají plné zuby, takže můj pytel s jídlem je zase naplněn na 7 dní a asi díky tomu přeskočím další plánovanou zásobovací zastávku.
 
 

Od vedlejšího stolu zaslechnu polštinu, tak si chvíli povídám s mladým polským párem, který si projíždí Státy autem. Hodně se zajímají o PCT, měníme si kontakty. Dokonce mne přizvou k večeři kterou si tu udělali (těstoviny s omáčkou z čerstvé zeleniny – car camping má své výhody). To mi ale nebrání v tom, abych pak ješte se Sarah  nezašel na druhou večeři do místní hospoděy – burger a ohromný kopec salátu ze salátového baru. Hikers hunger si žádá své.

V campu dojdeme na místo vyhrazené pro hikery. Je tu ohromný hiker box plný jídla, ale já už jsem plně dozásoben. Pozdravíme se s ostatními a jdeme hned spát.
49km (celkem 3.076km)

Přidat komentář