CDT 6. den

Posted on

Kolem druhé ráno začíná foukat vítr, ale vůbec to není nepříjemné. Tak maximálně 2 Bf. Teplota se drží kolem 12°C. Vyrážíme v 6:40. Slunce je pod mrakem a jde se příjemně. Terén je rozmanitější než předchozí dny a kolem je převážně borovicový háj. Na míli 116,5 narážíme na svůj druhý trail magic. Sladká limonáda a mandarinka příjde vhod.

Dochází nás Jake a říká, že za chvíli z trailu sejde, aby do Silver City dostopoval. Chce se zůčastnit Trail Days, setkání organizované CDTC. Nás taková událost neláká, vlastně se těšíme, že tam dorazíme až po té.
Šlapeme svůj první větší stoupák (500 metrů do 2.445 m.n.m.) a hned ho zase spadneme dolů. Teplota nepřeroste 20°C, tak se to jde celkem fajn. Kolem se rozprostírá borovicový háj.

Stejně ještě potkáváme volně se pasoucí krávy.
U první vody (nádržka na míli 122,8) se setkáme s Blastem a Jakem, ale taky s dvěma kluky s Polska, Magicem a Gregorem (27). Dál jdeme zase sami.
Kolem jedné usedáme na obědovou pauzu, zrovna vylézá slunce. Tentokrat vedu řeč já. Říkám Sáře, že jsem o tom od včerejška přemýšlel a že by mi bylo líto to hned po prvním týdnu zabalit. Plánovali jsme to spolu půl roku. Zároveň chápu její důvody. Prostě jsem ten začátek nepřiměřeně napálil. Ona ta kilometráž není na první pohled zvlášť vysoká, ale když se vezmou v potaz klimatické podmínky a fakt, že jsme předběhli skoro všechny, kteří startovali den před náma… Každé partnerství, byť “jen” trailové parťáctví, je založené na kompromisu. Vím, že mám tendenci být dominantní. Už když jsme tuhle procházku chystali, tak jsem si říkal, že tentokrát je pro mne důležitý tenhle sociální rozměr, který vlastně moc nezvládám. Že to beru jako příležitost naučit se vycházet druhému vstříc. Takže nabízím: zvolníme tempo, zkrátíme dny, budem dělat víc pauzy, nebudu se bránit delší návštěvě měst. Prostě uberu ze svého podvědomého maskulinismu. No tak to půjdeme o 14 dní déle, než jsem si zapsal do tabulky, no a co. Na každém výšlapu se chci naučit něco nového. A tady jsem si dal úkol naučit se fungovat v teamu. Třeba to nepůjde. Odpoutat se můžem kdykoli. Teď tomu ale chci dát ještě šanci. Sarah moji nabídku přijímá. I pro ni je to velká výzva, aby se naučila nebýt submisivní.

Dál už šlapem zase v plném slunci (32°C), ale díky stromům kolem je to pořád fajn. Na míli 135,4 dojdem ke druhé a poslední vodě dneška. Je to kravské kaliště. Už tu sedí Magic s Gregorem. Nemáme jinou možnost, než tuhle bahnitou vodu, do které kálí krávy, nabrat a modlit se, že to naše filtry ještě chvíli vydrží.

Pro dnešek to balíme v sedm o kousek dál (míle 136,7) na mýtině zalité sluncem. Sarah staví stan, ani ne tak kvůli dešti, jako kvůli velké koncentraci prachu. Já zůstanu věrný širáku. Dám dva kousky na ukulele, když už se s ním táhnu, uvařím si další hiker box special a za svitu poslední slunečních paprsků uléhám.
38 km (celkem 220 km)

9 Replies to “CDT 6. den”

  1. Jakube,
    držím palce Vám oběma . Napadá mne jenom ,že opravdový přítel dává druhému svobodu být sám sebou . mum

  2. Ahoj Kubo, také přeji co nejvíce porozumění jeden druhému. Je fajn mít někoho sebou na tak dlouhé cestě. Napadla me jedna myšlenka ohledně problému s filtrem.
    Sawyer ma novinku filter s láhvi. Nevím jestli se ti to bude hodit, možná to za zkoušku bude stát.

    Vodní cestovní filtr SAWYER S3 Foam Filter

    Systém Sawyer S3 odstraňují prakticky všechny nečistoty nacházející se ve sladké vodě a současně zlepšují chuť i vůni.

    Tyto systémy kombinují patentovanou pěnovou membránu v odolné silikonové láhvi s filtrem Sawyer s dutým vláknem o průměru 0,1 mikronů, který zajišťuje přístup k čisté vodě při cestování kdekoliv po světě nebo v případě nouzových situací.

    Systém Sawyer S3 filtruje 99,99% virů a snižuje těžké kovy, jako je měď, arsen a rtuť, na 0,5 části na miliardu (až 260krát nižší než maximální hodnoty EPA).

  3. Moudrá slova. Děkuju za ně, neb jsem velký sólista a ráda si dělám věci po svém. Tohle je dobrá připomínka, že to lze i jinak.
    Držím vám moc palce, ať to vyladíte!

Přidat komentář