PCT 86. den

Posted on

Cítím už výrazně zkracující se den. Pokud budu chtít zachovat svůj denní režim, budu za chvílí vyrážet za tmy (5:30). 

 
Začátek je dnes velmi pomalý. Nejprve se půl hodiny škrábu do vrchu suťovitým terénem, pak přejdu skalnatý hřeben, abych se stejně prudkým a kamenitým svahem spouštěl dolů. A po patnácti minutách zase nahoru. Až po další půlhodině se z toho kamenitého marastu konečně zase stane mírná stezka a já mohu zrychlit.
I když je po celý den velmi často zarostlá. Teplota se dnes pohybuje kolem 25°C.  Jdu převážně pod hřebenem, ale občas přeběhnu i přes něj.

 

Zeleň je často střídaná spáleništi. Vždy je spálený jen kousek, tak půl míle, a pak zas následuje živý les. Vlastně i na mnohých spálených místech je většina stromů živých, mají jen opálenou kůru.
 
Obědvám pozdě, po druhé. A po třetí začnu od míle 1630 vytrvale klesat. Potřebuji se dostat zhruba o 1.670 metrů níže do výšky 430m.n.m. Horší je, že to zítra musím zase nastoupat. Je to takové mé loučení s Kalifornií. Pozítří bych ji měl skoro po třech měsících opustit.
 
Dnes také potkávám mnohem víc lidí, tj. asi osm. Cestou uzobávám maliny. Mají měkčí konzistenci než ty české a jsou sladší. Také objevím pár ostružin. 
 
Spáleného lesa přibývá, až se na míli 1640 dostávám ke Grider Creek, požár zde v listopadu 2014 spálil most. Po dlouhé době brodím.

 

Grider Creek přecházím pak ještě 2x. Jednou po kládě a na potřetí se dokonce dochoval most. 
 
Ve čtvrt na devět si vyhlédnu plácek u potoka (míle 1644.2), stelu si, večeřím. Trochu jsou mi nepříjemné spálené stromy kolem mne, ale je bezvětří, tak snad to bude ok. Usínám v deset.
 
53km (celkem 2.783)

Přidat komentář