Camino 6. den

Posted on
Na cestě v 6:45. Dnes mne to baví. Pokračuji mezi vinicemi, je pod mrakem, ale neprší. Jde se příjemně. Nenecházim lepší místo (stále pole a vinice) a tak si v 10:00 sedám u cesty, vařím čaj a snídám. Někteří pelegríni se s obavou ptají, jestli nepotřebuji pomoc, ale když jim nabízím čaj, jen se smějí.
Za Azofrou dlouho koukám na záda řízkovi s ohromnou sukovicí, jako by se opíral o kus stromu. Když ho konečně doženu, ukáže se, že je to ve Švýcarsku pracující kluk ze Slovenska – Tomáš (32). Chvíli telefonuje kvůli letence a když konstatuji, že jeho švýcarské němčině fakt nerozumím, rozesměje se, že to byla maďarština. Jdem spolu 2 hodiny do San Dominga de la Calzada. Já pak zmizím na půl hodiny do kostela. Chtěl jsem se ve městě najíst, ale než jsem se rozhoupal, byl jsem z něj venku.
Přisedám tedy o kus dál u kříže (Crux de los Valientes) k Němci Tobiasovi – asi 30ti letý pečovatel z Hamburku a 25ti leté instruktorce lyžování ze severní Itálie. Oba mluví výborně anglicky. Dělám pro nás všechny čaj a nabízím vietnamský ginger bombony. Vzali za své heslo potkavšího Japonce (který špatně rozumněl a tak Tobiase překřtil na “Two Bears”): “No pain – no Santiago”. Jdem pak spolu do Grañonu, kde končí. Je mi líto že nejdou dál, moc jsme se spolu nasmáli, a rozuměli si, jako bychom se znali roky. Jdu dál a uvědomím si, že jsem pořád ještě neobědval (16:00). V následujících vesnicích jen divný bary. Když se ptám na obchod, posílaj mne dál. Nakonec Viloria de Riøja zapadnu do jednoho baru, dám si malý pivo (2dcl!!) a koupím M&M’s. Ze zásob ješte sežvýkám trochu jerky kupodivu mne to zasytí tak, že už dnes nic dalšího nejím. Šel bych dál, je teprv chvíle po 18:00, ale mám v nohách 50km a nechci to přehnat. Mizím na mez mezi pole.
Jsem čím dál drzejší, kdyby ráno přijel na pole sedlák, rázem mne objeví, ale sázím na to, že místní nejsou early wakers. Stejně si ráno raděj přivstanu. Dnes zkusím širák – nebe je od 16:00 úplně vymetené. Provizorně se celý umeju – namočím si ručník a použíju ho jako žínku, nahý mezi poly. Četba, k spánku uléhám v osm.
50km (celkem 234km)

Přidat komentář