PCT příprava 2. den

Sice jsem usnul rychle, ale ve tři ráno naplno udeřil jet leg. Z převalování mne vyrušila až symfonie budíků, které se všude kolem spustila úderem páté. Stan ve kterém jsem spal opustilo všech 5 spoluspáčů. Já se ještě převaluji do sedmi. U snídaně se potkám s těmi co zůstali – Francouzi a Australané. Stejně jako já jsou tu na víc dní, aby si udělali přípravu. U snídaně taháme rozumy z Temmy, která tu je také jako výpomoc pro Froda a Scouta. V devět si sedáme spolu s Maxem (Francie), s Kayou (Německo) a s Greywolfem – procházíme si s mapou jednotlivá místa na trati. Hlavně to, kde a jak se dá dozásobit místně a kam je potřeba si předem poslat balík. Pak přiberem Bretta (Austalie) a necháme se Temmou odvézt do AT&T, abychom si pořídili lokální SIMky. Je to jednodušší než jsem čekal, přesto nám to zabre tak hodinu. Po návratu domů poobědváme (každý si udělá sendvič), a pak se vrháme na přípravu.

 Někdo běží nakoupit, balit resupply boxy, odnést je na poštu. Já si vypisuju místa, kde se budu dozásobovat z místních zdrojů, odkud kam budu posílat balíky. Počítám kolik jídla musím koupit na první etapu a první tři balíky. Dělím si do nich mapy (Halfmile’s maps) a průvodce rozřezaného na jednotlivé úseky (Yogi’s book). Taky si zkouším bear barrel který patří k povinné výbavě na High Sierru a do Yosamit. K mé velké úlevě se mi pohodlně vejde do batohu. V pět jsem se vším hotov. Hodně piju – stále nám vtloukají do hlavy, že musíme být dopředu dostatečně hydratovaní. Průběžně přijíždějí další návštěvníci. Dnes se tu očekává rekordní počet hikerů – bude nás tu 30.

 V šest se koná velkolepá večeře po níž drží Frodo se Scoutem řeč, týkajícící se především chování na trailu. Největší důraz kladli na dodržování pravidel Leave No Trace a dělání dobrého jména celé PCT thru hike komunitě. V minulosti se bohužel objevili případy, kdy někteří hikeři zneužívali štědrosti lidí kolem trailu. Vkrádali se na tajno ve skupinách do motelů, utíkali z hospod bez placení a výsledkem bylo, že se některé podniky hikerům uzavřeli.

 Po večeři většina zůstala u stolu probírajíc důvody proč se na PCT vydali a jaká mají očekávání. Bál jsem se, že si všichni budou pouze poměřovat výstroj (jako kdo má lepší bábovičku), ale vypadá to, že většina zůčastněných chápe, že podstata celého podniku tkví v něčem jiném. Se soumrakem hovor utichá, postupně všichni uléhají. Vzhledem k počtu nocležníků spí dnes řada lidí pod širákem.

Přidat komentář