CDT 99. den

Posted on

V noci bylo velké horko, nechali jsme celou noc dveře dokořán. Vstáváme kolem sedmé a jdeme se najíst do Jan’s Cafea zase je to obří snídaně

Pak se rychle dobalujeme, Larry Boy a “Z” věší své dosloužilé boty na místní “Shoes tree”. Smutně koukám, že některé zde visící boty jdou v lepším stavu než ty moje.

V devět nakládáme své věci do auta Mika, majitele motelu a ten nás hází 19 mílí zpět na trail.

Tam se snaží stopovat England a tak je rád, že má odvoz. “Z” se od nás rychle dělí, potřebuje být v Leadoru, naší další zastávce, brzy a tak do toho šlape. Naše zbylá trojice vyráží za zpěvu písně “Country roads take me home” tempem víc odpovídajícím batohům s naplněných jídlem na 100 mil a vodou na 19. Slunce začíná připalovat (29°C), každý se před ním chrání, jak umí.

Až do dvanácté jdeme prašnou cestou lehce zvlněnou krajinou. Dost to připomína Great Basin. Pak, po krátké pauze (oběd neděláme, jsme stále dost najedění z města), začíná skutečná horská dráha. Třicet metrů nahoru, dvacet dolů, čtyřicet nahoru, patnáct dolů… Jednotlivé úseky se neustále prodlužují.

Trvá to šest hodin. Je to sice namáhavé, ale pozorovat okolní otevřenou krajinu je fantastické. Čím dál více fouká (až 3 Bf), v tom horku je to velmi osvěžující.

Kolem šesté opouštíme hřeben a začíná to být spíš cross country.

Trail zmizel, hledáme si vlastní cestu.

V údolí dobíráme vodu. Najednou se začnou objevovat krávy a my tančíme mezi kravinci. Chtěli jsme zastavit u Little Beaver Creek (míle 2.186,8), ale zdá se nám dost zaneřáděný od krav. Projdeme ještě kolem tří dalších potoků, ale není to lepší. Ve 20:20 to vzdáme, filtrujeme potok / kravskou mrvu. Doufám, že filtr funguje, voda chutná jako naředěný kravinec. Vaříme večeři a po ní se ještě kus posunem. Já s Peppirmint Skunkem tak 300 metrů (míle 2.188,2) , Larry Boy je večerní typ, tak jde dál, ráno si přispí. Je už skoro tma, když dostavíme stany. Kolem to intenzivně bučí, ale my okamžitě usínáme.

38 km (celkem 3.334 km)

Přidat komentář