CDT 92. den

Posted on

Ještě se ráno potkám s kluky při snídani a v 6:15 šlapu. Asi nikoho už nepřekvapí, že začínám brodem a to přes Lewis River, která vytéká s Shoshone Lake.

Jezero vlastně po většinu dne obcházím, i když z velké části hodně širokým obloukem, takže jsem ho povětšinou ani neviděl.

V 7:40 brodím třikrát bezprostředně za sebou Moose Creek, voda je překvapivě studená tak, že ztrácím na pár minut cit v prstech na nohách. Jdu převážně lesem, ale jsou tu i delší pasáže, kdy se brodím mokřadem, někdy docela hlubokým.

Ale je hezky a dobře se mi šlape. Jedině komáří útoky nabírají na intenzitě, místy je to takové, že na jedno plácnutí jich zabiju deset najednou. Znovu procházím kolem tůněk, kde se vaří voda, z děr v zemi se ozývá hluboké syčení, jak tudy proudí pára.

Usedám na chvíli na stráň, svačím a koukám, jak co chvíli někde vytryskne horký gejzír.

Potkávám dnes docela dost výletníků. S jednou partičkou se dám do řeči a tentokrát jsem to já, komu zarezonuje v uchu povědomý akcent. Vyklube se z nich Česko-Slovensko-Americká rodina. Příležitost popovídat si po našem rád využívám, musím se trochu rozmluvit na večer.

V půl třetí jsem ve svém dnešním cíli Old Faithful Village. Je to turistické centrum postavené na území s největším výskytem vulkanických gejzírů v Yellowstonu. A samozřejmě turistů. Všude mraky lidí, hotový babylon jazyků. Procházím si okruh po dřevěném chodníku kolem jednotlivých jezírek a pobublávajících gejzírů. K jejich erupci dochází jen jednou za několik hodin, člověk musí mít dost štěstí, aby nějakou zastihl. Všude jsou cedulky, kdy k tomu asi dojde. Nejvíc se všeho mne fascinuje neuvěřitelná hra barev všude okolo.

Na půl pátou docházím ke starému hotelu Old Faithful Inn stojícímu uprostřed všeho. Před necelým měsícem se mi ozval Michal K. (25, Praha), který čte můj blog, že momentálně v tomhle hotelu maká a jestli by mi nepřišel vhod azyl. To se neodmítá. Zvlášť, když je tady nemožné sehnat nocleh dosažitelný pro thru hikerský rozpočet. I tak jsou tu pokoje obsazené půl roku dopředu. V lobby narazím na Peppermint Skunka. Nepodařilo se mu vyzvednout si resupply box. Pošta je samozřejmě v neděli zavřená, ale po telefonické domluvě mu tady na Snow Lodge slíbili, že balík vyzvednou a že bude na recepci. Slíbili, nesplnili. Musí tu přečkat do zítra. Ještě než jsem se objevil, Michal v něm poznal CDT hikera a když zjistil, že se známe, začal zařizovat bydlení i pro něj. Konečně se seznamujeme osobně a hned jdeme na ubytovnu pro zaměstnance, kde se Michalovi podařilo sehnat pro nás na jednu noc volný pokoj. Je to super, takový luxus – noc bez komárů, musím přiznat, že se na to po posledních dnech moc těším. Jen s připojením k wifi je to trochu špatný a telefonní signál nemám vůbec. Chci alespoň updatovat blog, protože další týden k tomu zřejmě nebudu mít žádnou příležitost. Ve finále se Michalovi podaří mne připojit přes jeho zaměstnanecký účet (každý z nich má limit připojení na dvě zařízení), ale i tak nahrávám čtyři chybějící dny několik hodin. Kolem páté se blíží čas erupce největšího gejzíru, podle kterého se tu vše jmenuje: Old Faithful. Běžíme k němu, ale stíháme jen finále s dálky. Je obklopený turisty, jak staroměstský orloj.

Jdeme se najíst do zaměstnanecké jídelny, tác plný kalorií, ale hlavně zeleniny. Je tu mezi zaměstnanci hodně Čechů, asi patnáct, s pár se seznamujeme, včetně Michalova děvčete Karolíny. Jinak to tu je zase pestrý světový mix, většina lidí tu maká v rámci vízového programu “Work and travel”. Určitě super zkušenost.

Vracíme se provést městské nezbytnosti – sprcha a vyprání. Skunk si upravuje bederák u batohu, zhubnul tolik, že mu nejde dotáhnout. Přišívá si na jeho vnitřní stranu kus karimatky, aby zase získal patričný objem. Funguje to. Po osmé vyrážíme do zaměstnanecké hospody, ale protože nemáme patričnou employee ID, ani hostovský “permit” na hospodu (???), odmítají nás vpustit. Tak si koupíme pivo v krámě a sedneme si na pokoj, jako na lyžáku.

Kecáme do čtvrt na jedenáct, je to fajn, ale pak už příjde únava, Michal se loučí a my okamžitě usínáme.

32 km (celkem 3.057 km)

Přidat komentář