CDT 46. den

Posted on

Opravdu vyrážím (5:30) s jazykem přilepeným na patře. Naštěstí k první vodě, potoku Ant Creek, je to něco málo přes dvě míle. No potoku. Nabírám vodu z kaluže. Popojdu ještě kousek, než na mne vysvitne slunce a vidím trochu do kraje a posnídám.

Prvních sedm mil je krajina dost fádní, mírně zvlněné pastviny. Pak se začnou objevovat větší kopečky a časem i borový les.

Velmi mne překvapí velké množství motýlů, kteří hladově přelétají mezi pár květy, které se už objevili. Je to zválštní – do včerejška ani jeden a dnes takové množství

K trailu se připojuje další alternativa, která vynechávala San Juanskou smyčku – Great Divide Alternate.

Slunce pěkně připaluje, vracejí se teploty z Nového Mexika (32°C), dokonce prvně v Coloradu dochází na můj vietnamský klobouček.

Obědvám u potoku Lujan Creek (míle 1034,8).

Pak začíná ostré stoupání zpět na hřeben zhruba o 500 metrů. Odpolední zatažená obloha mi k tomu poskytne příjemný chládek. Hřeben samotný je zalesněný, i když množství stromů je díky kůrovci zcela suchých. Velká spousta mrtvých stromů leží na zemi. Ale stezka je volná – tohle je Coloredo Trail, tady dobrovlníci provádějí výraznou údržbu stezky.

Cesta je hodně zvlněná, takže se hodně nastoupám i naklesám. Celkové dnešní převýšení udělá přes 3.000 metrů, ale je to zábava.

Jedna věc mne ale zlobí a to od prvního dne. Vzal jsem si sebou svůj dva a půl roku starý iPhone. Protože na kapacitě baterie se dlouhé používání již značně projevilo, rozhodl jsem se ji nechat před odjezdem vyměnit za jinou. Neměl jsem to dělat. Dali mi tam nějaký příšerný šunt, který se vybíjí daleko rychleji, než ta stará originálka. Hlavně když je na 50%, klesne její napětí pod úroveň, kdy se iPhone totálně zpomalí (to je známá slabina iPhonů, ale opět – u staré originální baterie to nenastalo ani při 1% nabití), takže se nedá vůbec používat a musí se znovu dobít do 100%. Pociťuji to teď o to víc, čím víc bez přítomnosti parťáků poslouchám audio knížky (po úspěchu Vondruškovi Přemyslovské epopeje na PCT jsem se teď pustil do jeho Husitské epopeje). Výsledkem je, že teď musím telefon dobíjet 5x denně. A to jsem prakticky pořád v letovém modu, protože tu stejně téměř nikde není signál. Ještě že ta solární nabíječka se ukázala naprosto skvělá, takže je z čeho dobíjet.

Vlastně jsem dneska nahoře na hřebeni jednou signál chytil, asi na pět minut. Musel jsem hned zavolat Petrovi K. gratulaci k dokončení Appalachian Trailu. Už se teším, až si v září budeme doma přeměřovat, kdo má delší trailové fousy.

Čím dál víc mi charakter krajiny přichází domácký. Chvílema se zapomínám a mám pocit, že pobíhám po Šumavě. Hrozně mne to dnes baví. Zastavím až krátce před osmou na míli 1.047,1.

U večeře mne překvapí první komáři. Teď se mi konečně začne vyplácet, že jsem si tentokrát vzal stan s moskytierou a ne jen tarp.

Ještě jednu věc jsem zapomněl zmínit. V Lake City neměli v jinak celkem slušně vybaveném outdoor obchodě ke koupi lžici. Respektive prodávali tam pouze komplet nerezový příbor a na to jsem se vykašlal. Tak jsem si vzal umělohmotnou, co jsem dostal ke snídani v Chillin a zatím slouží skvěle.

Dnes je zase jeden z těch dnů, kdy jdu spát fyzicky unaven, ale naprosto spokojen.

50 km (celkem 1.508 km)

2 Replies to “CDT 46. den”

  1. Ahoj Kubíku, s tím iPhonem je to divný, takhle by se to s novou baterkou chovat nemělo, i kdyby to byl jakejkoli čínskej šmejd. Rozhodně zkus někde na signálu nainstalovat nejnovější iOS. Pak zkus tvrdej reset, u tvé šestky se zmáčknou a podrží Home a Power button dokud se neobjeví na displeji jablíčko. Pak se podívej do nastavení na záložku battery, kde se můžeš podívat, kolik jaká aplikace žere. Někdy se stane, že některá aplikace se zasekne a žere nesmyslné množství energie. Tak ty aplikace prostě natvrdo povypínej, to umíš, ne? Taky se podívej, co ti říká telefon v tomhle menu o zdraví baterie. Pokud ukazuje zdraví 100%, musí být problém jinde. A jak už tady píše Martin, tak zpomalení se dá vypnout v novém iOS. Taky si můžeš nastavit Low Power Mode, protože to potřebuješ jenom na poslouchání, tak by tě to nemělo omezovat. Kdybys potřeboval, tak cinkni, až budeš zase na signálu…

Přidat komentář