PCT 115. den

V noci mi bylo takové teplo, že jsem spal odkopán. Přebíhám hřeben, ne moc vysoký, s mírným stoupáním a spouštím se k jezeru Lake Janus. Využívám tam prázdné tábořiště a příjemně hřející slunce a posnídám perník (!!), který jsem včera dostal od skautů. Tábořiště to tu bude profláklé, protože místní chipmunkové se ve snaze získat nějaké jídlo přichází nezvykle blízko. Po snídani si jako desert trhám červené maliny.

 

Zajímavé je, že všechna tábořiště u místních jezer mají vybudované v povzdálí otevřené latrýny. Alespoň jim tu hikeři nezaminují celé okolí. Navíc tu mívají smysl pro estetiku – umísťují latrýny tak, aby z nich byl pěkný výhled do kraje.

 

 Ke komárům (kterých je tu opravdu minimálně) a krvežíznivým muškám se přidal jejich bratranec – ovád. Vždy ho slyším, jak mi minutu krouží kolem hlavy a když temné hučení přestane, je čas se proplesknout.
Pokračuji opět mírným stoupáním o 720m na 1.700m.n.m. na Grizzle Peak na kterém se rozkládají louky, a ze kterého se mi otevře panoramatický pohled na hory přede mnou.

Předchozí úsek Snoqualmie – Stevens Pass je evidentně populárnější. Tady, přestože je víkend, nepotkám až do poledne nikoho. Pak potkávám kluka s 12ti letou dcerou, jdou 100 mílový úsek. Vždycky mne potěší, když vidím, jak se rodiče umí o své outdoorové zážitky dělit s dětma a ty to baví.

 

Na oběd si slezu ze stezky k jezeru Pear Lake. Pak začne být stoupání a klesání výraznější, ale stále nic dramatického. Charakter cesty i krajiny je vlastně podobný té v jižní Kalifornii, jen je tu všechno zelené a na stráních pohvizdují svišti.

Odpoledne potkávám spoustu SoBo thru hikerů. Už je mám problém od ostatích odlišit – jsou ještě voňaví, nažehlení, neotlučení, kluci jsou bez vousů. A všichni mi říkají: „Gratulujeme, už jsi na konci.“ Já si to ale nepřipouštím, ještě nekončím. Stále je přede mnou přes 260km a ty si užiju stejně jako ty kilometry první.

 Míjím stan Grey Squirrela, neviděl jsem ho dnes projít kolem mne, musel mne minout, když jsrm obědval mimo stezku.
U jezera Lake Sally Ann (míle 2490.9) potkám zakempených spoustu víkendářu, mnozí si přinesli i křesílka! Já jdu ještě kus dál, abych to po osmé na loučce na míli 2495.7 zabalil. Stavím si tarp 5 metrů od stanu, kde se už spí. Pár metrů nade mnou je stanů víc, probíhá tam veselá zábava, ale já dnes nemám na společnost náladu. Po večeři spravuji po dlouhé době protržený batoh, ale jen zlehka, tejpou. Generální opravu provedu za 14 dní doma.

Usínám před půl jedenáctou.

 48km (celkem 4.186km)

Přidat komentář