PCT 113. den

Padlo tolik rosy, že mám spacák durch, ale spal jsem jak zabitý. Nicméně vypadá to na na slunečný den, tak ho snad usuším.

První tři hodiny sestupuji serpentinami do údolí k jezeru Waptus Lake. Jdu po východní stráni, takže mne brzy začne hřat slunce.
 
U snídaně zjišťuji, že solární nabíječka už asi definitivně dosloužila. To teda neměla velkou životnost. Do budoucna musím na tomhle poli provést ještě obšírnější průzkum. Kdybych nedělal online deník, obešel bych se bez ní, ale blog mi spotřebuje strašný energie. Pokud se mi ale zítra podaří v resortu ve Steven Pass dobít alespoň do půlky power banku, už bych s tím mohl do konce vystačit – budu potřebovat tak 4x dobít telefon a 1x foťák. ´
 
V údolí jsem v devět, hodinu procházím lesem kolem jezera a pak začnu na druhé straně údolí stoupat.
 

 

V poledne zastavím u potoka pod Deep Lake a peru velké prádlo. Už jsem to vážně potřeboval. Ponožky a trenýrky peru pravidelně, ale třeba kalhoty jsem nepral… to sem raději ani nebudu psát… Jen pro pořádek dodávám, že jde spíš o vymáchání, samozřejmě nepoužívám žádné prací prostředky. Nicméně když mám dopráno a chci začít sušit, zakryje slunce mrak…
 
Obědvám a přisedá ke mě Grey Squirrel  (60, USA), chlapík s neuvěřitelnou fyzičkou. Už se potkáváme 10 dní. Vždy kolem poledne mne předběhne a já pak večer míjím jeho stan.
 
Vrchol nad Deep lake přecházím kolem druhé.
 

 

Nový výhled do kraje na druhé straně je mi opět odměnou.
 
 

Pak zas až do údolí a zase nahoru. Takhle kopcovitý a prudký jsem to neměl od konce Kalifornie. Taky podle toho prudce klesá počet denních kilometrů. 

Na míli 2438.6 mne čeká nepříjemný přechod Cascading Streem. I mapa zmiňuje, že to tu může být o ústa. Nejen prudký proud, ale hlavně skalnaté a špatně přístupné okolí. 
 

 

Další vrchol Piper Pass přecházím před půl osmou. Při sestupu mne ještě čeká procházka morenovým polem, což je pro unavená chodidla obzvlášť vzrůšo.
 

 

Po osmé stavím o samotě na míli 2447,3 tarp, vypadá to zase na hodně rosy, což se posléze potvrdí. Usínám v půl jedenácté.
 
44km (celkem 4.108km)

One Reply to “PCT 113. den”

Přidat komentář