PCT 107. den

Přestože nás večer Sunrise varoval, že nás bude budit svým brzkým vstáváním, opouštím camp jako prvý (5:25), zatímco ostatní ještě spí. Cesta je mírná, lesní. Tu a tam jezírko. U jednoho v osm snídám. Je tu slunce, voda a… komáři. Takže to dnes moc neprodlužuji. Celé dopoledne je to cesta zeleným tunelem, až v poledne začne mezi stromy probleskovat něco z okolí. 
Také se neustale předbíhám se Sunrisem a párem starších thru hikerů, kteří spali na stejném místě jako já.
 

 

Obědvám u Walupt Creek (míle 2266.2). Už jím nepokrytě dvojitý porce. Sice mi to dělá dobře a cítím výrazně míň únavy, ale znamená to také, že zítra musím udělat neplánovanou zastávku na dozásobení ve White Pass. Místní krám zrovna nejlepší pověst, co se dostatku potravin vhodných na trail týče. Tak uvidíme.
 
Odpoledne se přede mnou konečně otevírá krajina a objevují se skály.
 

 

Vstupuji na území rezervace indiánskŕho kmene Yakama a všude je varování, že zde nesmím slezt ze stezky a lovit.
 
Přecházím Cispus Pass (míle 2269.3, 1973m.n.m.) a jdu po okraji údolí kterým protéká Cispus River. 
 

 

Po chvíli se přehoupnu přes hřeben a výhled mi zase jednou vezme dech. 
 
 
Je to jako být zpátky na Sieře a to včetně chůze po sněhu. Na míli 2274.1 odbočuji na alternativní trasu Old Snowy. Je dlouhá jen 0.7 míle, ale nevede podél hřebena jako stezka oficiální, ale přes jeho vrchol. Značně mne to díky náročnosti terénu zdrží, ale je to neskutečný zážitek. Kráčím po tenkém ostří hřebene, na obě strany prudký padák dolů. Připadám si jako dravec v oblacích. Taky chápu proč se tomu tady říká Goat Rocks. Kozy ale žádné nepotkám.
 
 

 

Tenhle moment patří k vrcholům celého výletu. Sestup je obzvlášť pomalý kvůli suti, která klouže pod nohama.
 

 

Fičí tu studený vítr (3Bf). Cesta i po návratu na standardní trail vede po hřebení.
 
Jakmile začne klesat do údolí, přidávám do kroku, abych se na rychle se blížící noc dostal co nejniž a unikl tak studenému větru. Jakmile zmizím za hřebenem ze slunečních paprsků, začne být docela zima.
 

 

V půl deváté dojdu k jezeru Lutz Lake (míle 2389.8), kde z jednoho stojícího stanu vykoukne Black Mary (30, Washington). Prohodíme pár vět, vařím si (dvojitou) večeři, stelu si a už za tmy uléhám. Deník dopisuji v polospánku a usínám ve 22:50.
 
53km (celkem 3.834km)

Přidat komentář