PCT 43. den

Posted on

Ještě tu strávím jeden den. Na jednu stranu mne nicnedělání ubíjí, ale můžu se na to dívat jako na dobrou terapii pro svou workoholickou povahu. Dohodl jsem se Cookie Monsterem a Machine Mamma, že bychom zase chvíli šlapali spolu. A kluci mne přehlasovali – místo dnešního odpoledne půjdem zítra ráno.  Alespoň dáme sněhu šanci ještě trochu odtát.

Kouř už na obzoru není vidět, ale úplně dohašeno není. Včera kromě jiného hasila i dvě letadla a čtyři vrtulníky. Hikeři kteří dojdou dnes budou asi na pár dní poslední. Trail za námi je uzavřen, stejně tak jako silnice. To je problém i pro lidi kteří čekají na nedoručený balík. Momentálně neprojede ani pošta, ani zásobování.
 

Je výrazně znát, jak tu lidi, narozdíl od jiných míst mimo trail, díky nepřítomnosti telefonního signálu a wifi nezírají do telefonů a víc se baví mezi sebou. 

 

S Cookie Monsterem a Julií vyrážím pěšky na oběd do Grumpy Bears. Jejich shuffle momentálně nejezdí. Šlapat po rozpáleném asfaltu není žádná zábava. Naštěstí nám po 1 míli zastaví chlápek, který dělal na trailu jako trail angel burgery v Mikes place. V baru znovu zkouším po wifi updatovat blog, ale odtud neproleze nic s obrázkem. I maily jsou problém. Ještě tak textové zprávy. Po delším snažení se mi alespoň podaří umístit na blog informaci, že jsem bez signálu – přišlo mi asi 20 dotazů, jestli jsem v pořádku, když nejsou v deníku žádné nové záznamy.

Odpoledne zkouším zabalit batoh. Jak je bear barrel malý zevnitř, tak v batohu zabírá spoustu místa, že ho málem nedokážu zavřít. Navíc tam mám ještě micro spikes, vysoké návleky a teplejší rukavice. Pak už jen očumuju, jak se snaží zabalit ostatní. V hiker boxu končí hromady jídla za desítky dolarů, které se prostě do bear canisterů nevejdou. 

 

Chvíli se věnuji tématické četbě z místní knihovny.

 

Pospávám na verandě. Probudí mne až příjezd hasičů, kteří se vrací ze zásahu a zastavili se tu na zmrzlinu. Vítá je standing ovation, bouřlivý potlesk od všech přítomných. Jako ve správném americkém biáku.

 

V podvečer dorazí pár lidí. Podařilo se jim uzávěru obejít a dostopovat z druhé strany po silnici, která zůstala otevřená. Bar Grumpy Bears má zlaté žně. Jejich pickup odjíždí pokaždé plně naložený hikery.

 

Večer je dnes výrazně komornější. Po večeři, kterou si vařím z toho, co se mi nevešlo do canisteru, už jen sedíme u stolu a povídáme si. Spát jdu krátce po deváté. 

0km (celkem 1.189km)

Přidat komentář