PCT 38. den

Posted on

Večer jsem vypnul tarp tak, že stěny fungují jako membrány a při každém závanu větru (1-2Bf) se rozezvučí jako bubínek, nebo jako struna. Po hodině to nevydržím, povolím pnutí a je klid.

Vyrážím v sedm a hned nastoupám půl kilometru na 2.130m.n.m. Tam posnídám. Připojí se ke mě Roller Coaster (25, Německo), robotický programátor. Povídáme si o evropských trailech, šel Camino před sedmy lety. Dál jdeme spolu. Cesta už buď klesá, nebo se drží vrstevnice. Chvíli jdeme po hřebeni s výhledem do pouště.

Pak zapadnem do lesnatého porostu, teplota kolem 25°C. Bylo by to ideální sobotní dopoledne, kdyby nám do toho neřvaly motorky a motocary prohánějící se poprašných cestach v okolí. Ale bike your own bike. 

 

V půl dvanácté dáme siestu na malé skalce. Prochází Honza s Kristýnou, včera spali asi míli za mnou. 

Na míli 641.5 se PCT napojuje na prašnou polňačku, kolem jen nízké křoví a člověk musí co chvíli uskakovat nějaké motorce, nebo čtyřkolce.

 

Jsou příjemnější cesty. Abych byl fér, někteří přibrzdili, pozdravili a jeden mi dokonce nabídl drink. Naštěstí se trail po 2.6 mílích opět oddělil.

 

Potřeboval jsem si něco vyřídit s domovem, tak jsem nechal Roller Coastera jít napřed. 

Pomalu se zase dostávám do vyššího porostu a od míle 646.4 začíná dlouhé pozvolné klesání zhruba o 600m do Walker Passu (míle 651.3), kam dorazím v pět. A tam, na camp groundu mne čeká zatím největší trail magic. Dvě holky tu postavilyparty stan, pár křesílek a nabízí banány, pomeranče, jahody, chipsy, pivo, limonády. Moc hikerů tu není, tak deset – většina asi stále čeká v Tehachapi. Časem se k nám připojí i Kristýna s Honzou.
 
 

Sedíme, žvaníme a já pořád nemůžu odtrhnout oči od jedné z těch dvou holek. Jako bych jí odněkud dobře znal. Takový ten pocit, jako bych jií někde pravidelně vídal. A taky že jo. Půl roku jsem měl její fotku na nočním stolku  Na obálce knížky. Yogi!! Autorka Yogi’s book, bible všech PCT hikerů. Průvodce, podle něhož většina z nás jde. Nikdo asi neví o PCT víc. Jednou za rok sama dělá trail magic a já se do toho dne i místa trefím. 

 

Navíc obě holky znají Pinheada a Stone Dancer, kteří mne loni v Santiagu utvrdili v tom, že mám PCT jít, tak jim alespoň takhle zprostředkovaně můžu poslat poděkování. Po sedmé se holky zvednou, pomůžem jim sbalit všechny věci, loučíme se a jdem si najít místa ke spaní.  

Někteří odtud jezdí stopem do nedalekého Onyxu, nebo Lake Isabella pro dozásobení, ale já si toho nesu z Tehachapi dost, abych nemusel do dalšího města. Do Kennedy Meadows je to přibližně 50 mil a do Kanady po dnešku už méně jak 2.000 mil. 
 
Ještě přemáchnout to nejšpinavější u odtoku nedalekého pramene, připravit mapy na zítřek a jdeme spát.
 
33km (celkem 1.105km)

Přidat komentář