PCT 28. den

Posted on

Ještě několikrát se v noci probudím s pocitem, že slyším déšť, ale bylo to zas jen popraskávání drátů na hlavou. Vyrážím v šest. Cesta stoupá a klesá pozvolně, křoví podél cesty je často kolem dvou metrů, takže si člověk připadá jako v aleji, nebo na vinici. V půl desáté dorážím na silnici vedoucí do Green Valley a nacházím tu Andersonovic pozvánku do jejich Casa de Luna.

 

Nechci být z těch, kdo lituje, že je nenavštívil. Dvě míle po silnici a pár minut po desáté už je mi jako všem ostatním nabídnuta hawaiiská košile.

I tady se spí na zahradě, ale zahrada tu má podobu soukromé džungle, takže se v ní jednotlivé stany ztrácí, jako bychom vůbec nesešli z trailu.

 

Usazuju se do sofa před barákem, probírám s ostatními cestu před náma, podřimuju, chvíli hraju na „blechu“, ztrácím pojem o čase.

 Někdo opravuje výstroj, někdo čmárá na kameny nebo se hraje nějaká společná hra.

 

Opět: všichni vědí, že není kam spěchat. Čas se zastavil.

 

Z polospánku mne probere až společná večeře – Taco Salad, který připravují Andersonovi za pomoci přítomných. A pak zábava. Většinu času si povídám s Janem a Jůlií. A hraju. Budu se muset naučit víc věcí od Beatles, všichni je tu pořád chtějí. A na všechny jako královna šťastně shlíží Terry Anderson, usazená nad schody. Už 17 let takhle hostí všechny PCT thru hikery. Podle ní „Hikers season is much better than Christmas.“

Spát jdu až v deset.
 
19km (celkem 820km)

 

Přidat komentář