PCT 26. den

Posted on

Celou noc září měsíc jak reflektor. Ráno je nezvykle teplo: 11°C. Vyrážím v půl sedmé. Vylezu z ďolíku a přede mnou se objeví Tři sestry – Three Sisters Rock. Slezu do údolí, projdu kolem velkého a trochu nechutného kempu Acton KOA a kolem Tří sester pokračuji dál.

 

Na míli 451.1 podcházím tunelem pod dálnicí (Highway 14) a po chvíli se ocitám v Vasquez Rocks County Parku.

 

Je to několik skalních útvarů, kterých bylo v minulosti hojně využíváno jako filmových lokací (Planeta opic, Start trek, Ohnivá sedla a taky … MacGyver).

Taková místní, trochu dramatičtější Divoká Šárka. A tím se pomalu dostávám do dalšího města – Aqua Dulce. No města. Takové sdružení farem. Westernové městečko.

 
 

Jedna ulice, kde je krám s potravinami, tři hospody a železářství. Každý člověk zde vlastní koně. A taky tu je místo, které by člověk na PCT neměl minout: Hiker’s Heaven. Manželé Saufleysovi poskytují už deset let PCT komunitě zázemí – zahradu, trailer se sprchou a kuchyní, internet, pračku, šicí stroje na opravy a dokonce jednou denně vozí lidi, kteří si potřebují dokoupit výbavu do REI v L.A.

 

Mohl bych tu jen nakoupit a vypadnout, ale jednak stále není kam spěchat a pak chci poznat všechno, co k tradici tohohle trailu patří. A tím tohle místo rozhodně je. Dojdu do Hiker’s Heaven kolem jedné, je to míli mimo trail (odbočka na míli 454.5).  Dostane se mi krátké instruktáže jak to tady chodí a už si stavím svůj tarp mezi řadu ostatních stanů, které stojí na zahradě.

 

V bednách u vchodu si vyberu nějaké čisté městské oblečení k zapůjčení a svoje špinavé nechávám v síťovce označené svým jménem v garáži pod regálem plným resupply boxů, které si sem někteří poslali. Dozvídám se, že jsem se o pár hodin minul s českou dvojicí, která jde přede mnou. Je tu rychlý net, tak si vyřídím několik telefonátů domů. 

 

S Cookie Monsterem a Machine Mamma (a partou dalších) se svezem do „centra“. Zajdem do pizzerie a věnujem se oblíbené městské zábavě – akumulaci kalorií. Po návratu už nacházím své čisté prádlo v košíku na zápraží. Zapíšu se na čekací list na sprchu, máčím si nohy v lavoru a kecám s ostatními.

 
 

Je tu asi 60 lidí a tak půlku z nich už znám. Panuje tu taková hippie atmosféra, posedává se, někdo hraje na kytaru, někdo hraje karty, všichni se zaobírají nohama.

 

Po téměř měsíci jsem na tom dost dobře: jeden slezlý nehet, čtyři zatvrdlé puchejře (propichovat jsem musel jen jeden) a odřené paty, které ale už také zatvrdly, takže nic nebolí. Kolena se občas ozvou, ale stačí zvolnit a zas je vše ok. Cítím, že se mi forma za ten měsíc 100% zvedla. Nebýt té situace na Sieře, už bych asi přidal na tempu, ale takhle se snažím nepřekračovat denní dávku 20 mil. A taky mne baví držet se party lidí se kterou se denně potkávám. Vlastně mi to takhle přijde ideální – jít si většinu dne sám svým tempem a občas se s nimi potkávat, pokecat, kempovat, socializovat se.

Po sprše se účastním slávy, manželé Saufleysovi slaví 34 výročí svatby a zároveň 10 výročí provozování Hiker’s heaven. Takže dojde i na dort, po té oheň. Dnes je to delší než obvykle, většina nás dnes doševších si zítra bere „zero“. 

 

Zábava příjemně mírná, připadám si tu jak na letním táboře.

26km (celkem 777)

One Reply to “PCT 26. den”

Přidat komentář