PCT příprava 3. den

Po snídani vyrážím se Stevem (Canada, 27) nakupovat. Potřebuju koupit zásoby na 19 dní. Nejprve vyrazíme do Sprouts, což je takovej lepší supermarket, který se zaměřuje především na organické potraviny. Výhodou je, že si člověk může sám navážit a namíchat svůj GORP (travel mix) z různých ořechů a sušeného ovoce. Pak mažeme do VONS, což je obyčejnější supermarket, ovšem také cenově příznivějši (navíc máme k dispozici slevovou kartu). Trochu mi trvá zorientovat se v místních značkách. U všeho kontrolujeme nutriční hodnoty. Náš cíl je, narozdíl od ostatních nakupujících, nakoupit co nejmenší (nejlehčí) balení s co možná největším množstvím kalorií. Bratt (Anglie, 40) nechce nakupovat po cestě a tak pořizuje vše teď na celých 4.200km. Nechtěl bych být v jeho kůži až po dvou měsících zjistí, že už mu něco nechutná a přesto to bude muset ještě další 3 měsíce jíst.

Když si svoje jídlo rovnám do balíčků zjišťuji, že ho mám o třetinu méně než potřebuji. Ráno jsem to blbě spočítal. Naštěstí veze John (65 – další pomáhající dobrovolník a člen vedení PCTA) Juliana a Michealu (Německo, 25) do REI (velkoobchod s turistickým a sportovním vybavením), tak se svezu taky. Nakupuji několik „luxusnějších večeří“ Mountain House a ještě jednou skočím do VONES. A pak balení.

Na prvních 110 pouštních mil do Warner Springs si nesu zásoby sebou, tam mne bude čekat první balík. Další posílám až do Kennedy Medows za nimiž začíná Sierra (míle 702). V balíku mám nové boty s goratexovým povrchem (přece jen mne čeká sníh), nesmeky, nepromokavé návleky, teplé rukavice a jídlo na následující etapu. Poslední balík posílám ke kamarádce Janě P. do San Francisca. V něm je poslední pár bot, jídlo zhruba na týden. Jana mi ho pošle na trať, až budu nové boty potřebovat (nejspíš do Castella – míle 1499).

Balí všichni. Někteří zjištují, že se jim do batohu nevejde jídlo a voda a tak za pomoci ostatích vyhazují věci, které sebou nemusí bezpodmínečně nést. Čast pošlou domů, část zanechají zde v hiker boxu „zero“. Nejhůř je na tom Brett. Co chvíli kleje, když zjišťuje co mu všechno chybí – 30 resupply boxů je 30 resupply boxů.

Dům se opět zaplňuje nově příchozími. V šest společná večeře, tentokrát v mexickém duchu (burritos), po ní jako včera řeč Froda a Scouta.

Pak už se jen poflakuji. Dochází k převažování batohů těch, co zítra vyráží. Se zásobou jídla na 110 mil a šesti litry vody se většina pohybuje kolem 24 kilo. Já se doufám nedostanu nad 18. Můj obdiv má kluk z Německa, co si táhne trumpetu. To se můžu jít se svým 160 gramovým ukulelem zahrabat. No a Max vytáhne kytaru (travel size), takže dáme se Scoutem dohromady trochu hraní na dobrou noc.

Ještě chvíli straším, dávám sprchu dokud můžu a ve 23.00 se přidám k ostatním spáčům.

One Reply to “PCT příprava 3. den”

Přidat komentář